fbpx

Hemsidor till företag

Hos Webmastery får du hjälp med hela resan, från tanke till publicering. Oavsett om du har ett nystartat företag och vill ha en enkel hemsida för att synas online, eller om du vill göra om eller bygga ut din befintliga hemsida, kan jag hjälpa dig.

Jag utgår alltid från dina förutsättningar och önskemål för att få en hemsida som passar dina ändamål. En hemsida är en investering och därför är det viktigt att du köper en lösning som du kan ha nytta av i din verksamhet under lång tid.

EN KOMPLETT LÖSNING

Webmasterys kreativa webblösningar skapas i WordPress, ett av världens största hemsideplattformar. Din hemsida får en unik design, mobilanpassas, får statistik över besökarna, anpassas för sökmotorerna samt blir enkel att administrera. Sidan är även skalbar för att i framtiden lägga till/bygga ut med fler sidor eller funktioner.

Jag bygger hemsidor anpassade efter din grafiska profil eller så tar vi tillsammans fram ett helt nytt koncept. Alla våra webblösningar är helt responsiva, vilket innebär att er nya hemsida anpassar sig efter vilken enhet mottagaren har, mobil, laptop eller surfplatta.

Jag hjälper dig även så allt runt omkring funkar med domäner, webbhotell och e-post. Behöver du hjälp med att skriva texter eller saknar bilder till hemsidan så ordnar jag det också.

DET VIKTIGA FÖRARBETET

Innan jag börjar bygga hemsidan tar vi tillsammans reda på vad du ska ha sidan till. Vad är dina förväntningar? Vad ska den åstadkomma? Är hemsidan till för att informera, sälja direkt eller ska den samla in leads?

När vi har tagit reda på syftet och dina förväntningar kan jag börja skissa på hemsidans struktur och att ta fram innehåll.

VAD HÄNDER NÄR SIDAN ÄR FÄRDIG?

När hemsidan är publicerad och klar börjar arbetet med att hålla den uppdaterad och att locka rätt besökare. Ni får inloggning till hemsidan så ni kan sköta den själva om ni önskar, eller så tar ni hjälp av mig för detta arbete. Om ni önskar kan vi tillsammans ta fram en plan för hur ni ska arbeta med hemsidan.

Det här ingår när du beställer en hemsida:

Oavsett storlek på hemsida är det vissa saker som alltid ingår. Om du har behov av ytterligare funktioner anpassas sidan så den passar ditt företag.

  • Planering och skisser – Tillsammans hittar vi bästa lösningen för ditt företag.
  • En unik design anpassad till ert företag – Sidan byggs i WordPress.
  • Mobilanpassning – Hemsidan anpassar sig efter den enhet som besökaren använder.
  • Grundfunktioner – kontaktformulär, blogg/nyhetsflöde, bildgalleri, karta.
  • Grundläggande sökmotoroptimering
  • Backup
  • Statistik via Google Analytics
  • Publicering – Hjälp med webbhotell, domäner och allt runtomkring.
  • Utbildning – Via telefon, webbmöte eller IRL.

Frågor och svar

Leveranstid

Normal leveranstid är 4-6 veckor från att jag fått allt underlag som behövs. Har du ett visst datum du vill ha hemsidan klar till, säg till vid beställning så gör jag mitt bästa för att hjälpa dig. 

Domäner, e-post, webbhotell och SSL

Du får hjälp med allt runt om kring din hemsida som att registrera en passande domän (www-adress), skapa e-postadresser, koppla på SSL-certifikat och så klart statistik så du kan följa dina besökare.

Jag har webbhotell som jag samarbetar med och skulle du önska ett annat webbhotell går det också bra.

Kan jag uppdatera själv?

Hemsidan byggs i WordPress och det ingår utbildning i hur du uppdaterar på egen hand. Vill du inte uppdatera går det också bra att maila Webmastery så löser jag det mot timdebitering. Om du vill att hemsidan hålls uppdaterad regelbundet erbjuder jag en webmastertjänst, kontakta mig för att få veta mer. 

När det gäller sociala medier, mail och webbhotell så får du alla inloggningsuppgifter du behöver så du kan ändra på egen hand om du önskar.

Jag saknar bra bilder

Jag rekommenderar att anlita en fotograf för att få en bildbank med snygga bilder som är anpassade till ert företag och framtoning. Dessa kan sedan användas för hemsidan, sociala medier och kampanjer.

Finns det ingen budget för en fotograf finns bildbanker där vi kan hitta bilder till hemsidan.

Jag behöver hjälp med att skriva texterna

Om jag bara får en grund med bra fakta så kan jag hjälpa till att formulera texterna för webben. Viss textanpassning ingår i priset, fråga så berättar jag mer. 

Sökmotoroptimeras hemsidan?

På alla sidor Webmastery bygger görs en grundläggande sökmotoroptimering. Det innebär att hemsidan byggs så sökmotorerna enkelt kan ta sig till innehållet och att vi anpassar innehållet till viktiga sökfraser som ni vill bli synliga på. 

Det finns ytterligare steg att ta men dessa ingår inte i grundpriserna. Men det som ingår kommer vara fullt tillräckligt till att börja med. Fråga gärna så berättar jag mer kring detta.

Är hemsidan mobilanpassad?

Ja, alla sidor Webmastery skapar är mobilanpassade.

Vad kostar det?

Eftersom priset på en hemsida beror på så många faktorer har jag ingen fast prislista utan tar fram en offert för varje uppdrag. Men för en mer komplett hemsida kan du räkna med 20.000 – 30. 000 kr ex moms. Det finns även enklare alternativ för de som önskar.

Du betalar endast en engångskostnad för hemsidan, inga månadsavgifter. Jag erbjuder däremot serviceavtal och webmastertjänst för de som önskar hålla sidan levande samt sköta säkerhetsuppdateringarna.

De kostnader som du inte kommer ifrån för en hemsida i drift är kostnaderna för domänen och webhotellet. Detta handlar om en kostnad från några hundralappar upp till ca en tusenlapp per år, beroende på antalet domäner och val av webbhotell. 

Hör av dig på info@webmastery.se så ger jag dig ett riktpris på det du vill göra. Känns riktpriset bra går vi igenom mer detaljer och du får en komplett offert.